Nieuwe parketvloer vervolmaakt de uitstraling van Design Oostende

Wanneer je unieke, exclusieve artikelen verkoopt dan dient ook de winkel een unieke en exclusieve uitstraling te hebben. Vandaar dat Design Oostende aan Alkon vroeg om de parketvloer in de nieuwe showroom te leggen. Zo weten zij zich verzekerd van een mooie vloer waarbij op elk detail is gelet.

De nieuwe showroom van Design Oostende meet zo’n 600m2 en is een mozaïek van houten stukken van 16 bij 16 centimeter. De medewerkers van Alkon hebben dus duizenden parketdelen gelegd. Daarbij werd veel van hun precisie gevergd want een naad of beschadiging zou afbreuk doen aan de uitstraling die Design Oostende wil bereiken. Tien dagen lang waren acht medewerkers van Alkon continue in de weer om de vloer vlekkeloos aan te leggen. Pas nadat men er zeker van was dat de parketvloer uiterst secuur was gelegd, werd deze afgewerkt met Rubio monocoat olie. De olie beschermt de vloer en vervolmaakt de uitstraling die het geeft.

Complementair aan de rest

De nieuwe vloer doet recht aan de industriële uitstraling die architect Christian Grimonprez wilde nastreven. Door de wanden met cement af te werken heeft men een neutrale uitstraling gecreëerd. De nieuwe parketvloer past daar dus prima bij. Het zorgt er voor dat het de aangeboden design meubelen en accessoires zijn die alle aandacht trekken. De vloer wekt zelfs de illusie alsof de verschillende design-stukken in hun eigen universum zweven. Zodoende komen de producten van Design Oostende nu helemaal tot hun recht.

Alkon geeft ‘design’ een nieuwe betekenis

Gedegen afwerking

De keuze voor Rubio monocoat olie is voor Alkon een vertrouwde keuze. Alkon werkt regelmatig de parketvloer af met deze olie. Het vergt slechts één laag van de olie om het parket goed te beschermen. De olie droogt snel en biedt het hout meteen een beschermende werking. Dankzij de snelle werking kan Alkon het project doorgaans binnen de beoogde termijn realiseren. De olie is verkrijgbaar in 40 verschillende kleurvarianten en is volledig milieuvriendelijk. Het werkt op elk type hout en is resistent tegen de slijtage die het zal ervaren wanneer dagelijks tientallen mensen over de vloer lopen op zoek naar nieuwe design stukken.

Hernieuwde samenwerking

De architect Christian Grimonprez ontwierp de nieuwe showroom van Design Oostende. In december 2016 werkte Alkon al eens succesvol samen met deze architect. Toen werd er de showroom van een BMW dealer ingericht. Het wederzijds respect voor detail en erkenning van een goede afwerking maakt dat het goed is samenwerken met deze architect. Dankzij zijn detaillistische benadering en strakke planning is Alkon zeker in staat zelfs de moeilijkste opdrachten tot in perfectie af te werken.

Liefhebbers van design kunnen nu sinds begin oktober terecht in de nieuwe toonzaal van Design Oostende. De toonzaal is gelegen aan de Koninginnelaan van de gelijknamige badplaats. Laat u vooral inspireren door de vele design meubelstukken en accessoires die zij bieden of kunnen leveren. Vergeet daarbij niet om eens nadrukkelijk naar de vloer te kijken. Waar Design Oostende u graag elk item verkoopt dat u in hun toonzaal zult vinden, is de vloer het enige designstuk waar ze géén afstand van zullen doen. Daarvoor weet Design Oostende te goed wanneer iets als ‘design’ en ‘kwaliteit’ kan worden aangemerkt.

Design Oostende | Koninginnelaan 52 | 8400 Oostende

Grimonprez Christian | Zuidstraat 42 | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen