Alkon realiseert steriele winkel voor Alpha Pharma

Hoogwaardige afwerking draagt bij aan hygiëne

Wanneer hygiëne bijzonder belangrijk is, dan heeft het zorgvuldig kiezen van de materialen waarmee de plek wordt ingericht, de hoogste prioriteit. Een zorgvuldige keuze van materiaal alleen is echter onvoldoende. Het eindresultaat valt of staat met de kwaliteit van de plaatsing. Om die reden heeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare het tegelwerk aan Alkon toevertrouwd.

Alkon wordt geroemd om haar flexibiliteit en hoogwaardige afwerking. Zeker wanneer het gaat om het plaatsen van tegelwerk. Jaarlijks plaatst Alkon meer dan 40.000 m2 aan vloer -en wandtegels. Dat zijn maar liefst 8 voetbalvelden. Alkon mag zich daarom oprecht één van de meest gespecialiseerde spelers op de West-Vlaamse markt noemen.

Alpha Pharma in Roeselare koos voor tegels van keramisch materiaal. Die hebben als voordeel dat ze bijzonder slijtvast, hittebestendig en niet elektrisch of thermisch geladen zijn. Ook zijn keramische tegels eenvoudig schoon te houden. Dat is belangrijk voor een omgeving waar hygiëne essentieel is voor een goede bedrijfsvoering.

Naadloos en probleemloos

De vloer en wanden van de Alpha Pharma vestiging in Roeselare zijn betegeld met zowel grijze keramische tegels, als tegels met parketmotief. Alle tegels zijn naadloos geplaatst. Om krimpen en uitzetten van de tegels mogelijk te maken, zijn zogenaamde dilatatievoegen geplaatst. Dat draagt bij in de properheid van de zaak.

Op advies van de interieurarchitect zijn de tegels met parketmotief, die in het consultatie deel van de apotheek zijn gelegd, in visgraat patroon geplaatst. Het patroon en de uitstraling van deze tegel dragen bij aan een comfortabele en warme sfeer die gewenst is in dit deel van de zaak. Voor Alkon betekende die instructie extra nadruk op de nauwkeurigheid van de plaatsing.

De tegels dienen nauwkeurig op elkaar aan te sluiten om zo het motief volledig tot z’n recht te laten komen. Ook was het belangrijk de tegels op de juiste manier te knippen zodat ze naadloos zouden aansluiten op de wanden. Dergelijk precisiewerk is waar Alkon voor staat en om dit te bereiken legde Alkon onder de tegels een zogenaamde Omnicol ontkoppelingsmat.

Oog voor detail

Behalve de vloer heeft Alkon ook de wanden en toonbank betegeld. Op de wanden van het houten frame van de toonbank heeft Alkon eerst een cement mat en Omnicolmat aangebracht voordat de tegels werden geplaatst. Deze matten dragen bij in de afwerking. Ook wordt zo voorkomen dat de tegels kunnen gaan scheuren.

Naast de vloer in de zaak, werd Alkon ook gevraagd de vloer buiten de zaak te verzorgen. Die ligt onder een helling en moet bestand zijn tegen de weersinvloeden waar het dag in, dag uit mee te maken heeft. Een speciale hoogwaardige flexilijm houdt de tegels op hun plaats. De lijm is bestand tegen het vocht, de koude wintertemperaturen en warme zomertemperaturen die kenmerkend zijn voor ons klimaat.

De combinatie van keramische tegels in het grijs en tegels met een houtmotief, geeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare een steriele en warme uitstraling. Wie hier binnenstapt voelt zich al meteen een stuk beter. Ook werkt de nauwkeurige wijze waarop Alkon de tegels heeft geplaatst, de hygiëne in de hand. Het resultaat van de werkzaamheden in de Alpha Pharma vestiging in Roeselare laat zich het beste omschrijven als ‘een gezond resultaat’.

Alpha Pharma Roeselare | Oekensestraat 140 B | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Alkon laat DSM Keukens stralen

Alkon laat DSM Keukens stralen

Nieuwe tegelvloer biedt DSM Keukens basis om op voort te bouwen

Om hun 96 jarig bestaan meer glans te geven besloot DSM Keukens de vloer van haar nieuwste vestiging in Roeselare op te waarderen. Het was aan de vloer- en wandbetegeling vakmannen van Alkon om de nieuwe tegelvloer te leggen. Door dit snel en vakkundig te doen heeft DSM Keukens nu alle tijd om haar grandioze opening goed voor te bereiden.

Als grootste aanbieder van keukens in België behoeft DSM Keukens nauwelijks enige introductie. Nog niet zo lang geleden was de Vlaamse zangeres Natalia het gezicht voor dit bedrijf. De firma is de afgelopen jaren gegroeid tot 12 vestigingen door heel het land. Sinds 2002 leggen zij zich helemaal toe op de verkoop van kwaliteitsvolle keukens. Nagenoeg elke vestiging die sindsdien is geopend verkreeg de eer zich ‘de grootste toonzaal van België’ te mogen noemen.

Om haar 96e verjaardag in stijl te vieren, werd besloten de vestiging in Roeselare van een nieuwe vloer te voorzien. DSM Keukens tilde bij haar keuze voor een partner zwaar aan zaken zoals ‘maatwerk’, ‘vakmanschap’ en ‘kwaliteit met zorg’. Dat zijn de belangrijke kernwaarden voor DSM Keukens. De keus viel op Alkon, en dat is niet verwonderlijk.

Korte tijd

Leveranciers van inrichtingscomponenten zoals slaapkamers, badkamers of keukens, hebben een bijzonder nipte tijdsspanne waarin hun toonzaal kan worden aangepast. De vraag naar nieuwe keukens blijft gedurende het hele jaar door hoog. Met het oog op de geplande opening zou de nieuwe vloer ruim voor november moeten worden opgeleverd. Dat zou DSM Keukens voldoende tijd geven om de toonzaal opnieuw in te richten. Voor Alkon betekende dat, dat ze kort na de zomer zouden moeten beginnen. Eerder was niet mogelijk omdat de zomerperiode een belangrijke verkoopperiode is voor DSM Keukens.

Om de tijdsdruk te kunnen respecteren koos Alkon er voor om 8 vakmannen in te zetten. Zodoende werd de 1.600m2 metende toonzaal binnen één week opnieuw betegeld. De nieuwe tegels hebben een afmeting van 0,36m2 per stuk. Nadat de Alkon tegelaars de vloer helemaal hadden voorbereid (geëgaliseerd), konden zij zo snel zo’n 4.500 nieuwe tegels leggen.

Exclusieve tegels

DSM Keukens koos ook voor een unieke, keramische tegel die Alkon als enige kan bieden. Het was een keuze op voorspraak van de diverse DSM Keukens consulenten. Volgens zijn de gelegde tegels de juiste keuze om de warmte van een Belgisch familiebedrijf die uiterst degelijke Duitse kwaliteit aan keukens biedt, te complementeren. De tegel dat het gangpad vormt heeft de uitstraling van gemarmerd natuursteen maar is minder gevoelig dan het gemetamorfoseerd kalksteen. Zodoende kan de vloer van DSM Keukens in Roeselare de vele bezoekers die de toonzaal dagelijks trekt prima aan zonder dat het z’n uitstraling verliest. De overige tegels zijn afgewerkt met een speciale glans. Die zorgt ervoor dat elke getoonde keuken er uit springt en helemaal tot z’n recht komt. De vloer draagt dus bij in de uitstraling van de DSM Keukens vestiging maar zorgt er, dankzij haar bescheidenheid, tevens voor dat de getoonde keukens het punt van aandacht blijven.

Belangrijke herinrichting

De herinrichting van de vestiging in Roeselare is erg belangrijk voor DSM Keukens. Het betreft hier de vestiging in de woonplaats van de familie achter DSM Keukens. Koen en Fabienne De Schepper-Martens en Wouter en Sofie Blanchaert- De Schepper zijn de vierde generatie binnen dit familiebedrijf die leiding geven aan DSM Keukens. Voor hen is de publieke heropening op 5 november een belangrijk moment. Vanaf dan is de DSM Keukens vestiging in Roeselare hun nieuwste en modernste showroom van de Benelux. Bezoekers zullen er zo’n 65 splinternieuwe keukens kunnen vinden. Ook kan men er vanaf dat moment terecht om de nieuwste keukentrends te bekijken. De nieuwe tegelvloer die Alkon heeft gelegd met haar unieke Alkon tegels, luidt straks voor DSM Keukens dus een nieuw tijdperk in. Het geeft DSM Keukens in Roeselare voldoende basis om haar toekomst op uit te bouwen. De familie heeft alle redenen om de stijgende lijn te blijven doortrekken. De volgende generatie staat inmiddels al te trappelen, alhoewel dat bovenal vanwege de jeugdige leeftijd is.

Of het nu gaat om trappelende enthousiastelingen, of de vele tientallen bezoekers die dagelijks de DSM Keukens vestiging in Roeselare betreden: de door Alkon gelegde tegelvloer bij DSM Keukens in Roeselare maakt alles mogelijk.

DSM Keukens Roeselare | Brugsesteenweg 310 | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Nieuw elan voor hoofdkantoor Turbo’s Hoet

Projectomschrijving

Project: Turbo’s Hoet Groep
Locatie: Hooglede
Oppervlakte: +1000 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 400.000 euro
Architect: Archium architectenbureau, Carl Vanassche

Met een nieuw Belgisch hoofdkantoor in een ontwerp van de architectengroep Archium staat het succes van Turbo’s Hoet groep in de schijnwerpers. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. De opvallende verlichte gevel zette ook de toon voor Alkon dat met omvangrijke glaspartijen, donkerkleurig parket en moderne tegels vorm gaf aan de inrichting.

Uitdaging en Uitvoering

Transparante ruimte voor een nieuwe werkdynamiek

Projectomschrijving

Project: Alaska Accountancy
Locatie: Brugge
Oppervlakte: +300 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 200.000 euro
Architect: Rotor

Een nieuwe ruimte, een nieuwe dynamiek. Dat was het idee achter de renovatie van een consultancybureau voor accountancy, audit en advies in Brugge. Het architectenbureau Rotor kwam met een creatief design waarin strakke lijnen een belangrijke rol spelen en Alkon stond in voor de levering en plaatsing van glazen wanden zonder kader, natuurlijk op maat gemaakt.

Uitdaging en uitwerking

Ons werk aan de vloerniveaus bood ook een oplossing aan een vervelende akoestiek in de oude ruimte.

Een nieuwe klasse in betegeling. Veeleisend project voor showroom

Projectomschrijving

Project: BMW
Locatie: Roeselare
Oppervlakte: +1000 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 70.000 euro
Architect:

De architect en bouwheer van dit project waren uiterst veeleisend bij de aanleg van een tegelvloer van meer dan 1000 m2. En niet zonder reden: de uitstraling van het gerenommeerde automerk moet in ieder aspect van de ruimte terugkeren. 

Uitdaging en uitwerking

Naast de technische uitdaging die eruit bestond in deze grote ruimte een perfecte symmetrie te bewaren, stonden we ook voor de opdracht ons werk op een bijzonder korte termijn af te leveren. Met de nodige inzet wisten we die klus in minder dan drie weken te klaren. 

Lunchrestaurant krijgt nieuw interieur met smeedwerk op maat

Projectomschrijving

Project: Tou·Gou Fijnproeverij
Locatie: Brugge
Oppervlakte: 100 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 80.000 euro
Architect: Architextuur

Het architectenbureau Architextuur en Alkon sloegen de handen in elkaar voor de volledige herinrichting van dit lunchrestaurant en delicatessenzaak. We kregen de opdracht om smeedwerk op maat te maken voor functionele elementen in een strak design zoals een afscheidingswand met glas en wijn -en glasrekken. Daarnaast verzorgden we het tegelwerk en maakten we het centrale element in de ruimte, een unieke tafel op maat.

Uitdaging en uitvoering

 Het succes van dit project staat of valt met een goede materiaalkeuze en nauwkeurige afwerking. Het voorstel van Alkon garandeert duurzaamheid en een blijvende uitstraling. 

Totaalinrichting van een rustieke barn

Projectomschrijving

Project: Bijgebouw
Locatie: Brugge
Oppervlakte: 100 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 200.000 euro
Architect: Architextuur

In dit project stonden we voor de uitdaging structurele verandering binnen een totaalconcept uit te werken. 

Uitdaging en uitwerking

 Het project werd gerealiseerd binnen een strakke deadline van 12 weken.

Renovatie en inrichting van horecazaak in historisch pand

Projectomschrijving

Project: Ellis Gourmet Burger
Locatie: Breda
Oppervlakte: +300 m²
Oplevering: 2016
Waarde contract: 400.000 euro
Architect: Architextuur

Voor deze opdracht  werkten we in een prachtig historisch pand dat echter toe was aan de nodige structurele veranderingen.

Uitdaging en uitvoering

Het totaalproject werd gerealiseerd in amper 12 weken.