Succesverhalen kennen géén grenzen

Succesverhalen kennen géén grenzen

Na succesvolle samenwerking in Vlaanderen en Nederland mocht Alkon ook over de taalgrens heen een Ellis Gourmet Burger in Luik inrichten.

De formule van Ellis Gourmet Burger lijkt inmiddels overal aan te slaan. Na de successen in Nederland, Frankrijk en Vlaanderen worden de beroemde gourmet hamburgers nu ook in Luik een vaste waarde. Dankzij Alkon voelt iedereen zich daar thuis.

Het vergt weinig moeite om in te zien dat Vlaanderen en Wallonië net zo nauw aan elkaar verbonden zijn als Ellis Gourmet Burger en Alkon. De innige band tussen de twee maakt dat je ze bijna overal samen tegenkomt. Met elke succesvolle opening van een nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger wordt ook de band tussen de luxe hamburgerketen en Alkon nauwer. Ellis Gourmet Burger Luik is namelijk de vierde vestiging van de keten die Alkon heeft ingericht.

Bij hamburgerketens draait het vooral om de snelheid waarmee de klanten worden bediend. Ellis Gourmet Burger doet daar een toefje bovenop door ‘kwaliteit’ en ‘ervaring’ naar een hoger niveau te tillen. Bij Alkon is dat niet anders. Alkon kreeg zes weken de tijd om de totaalinrichting van de nieuwe vestiging te realiseren. Om dat te bereiken diende 10.000 kg aan stalen poutrellen te worden geïnstalleerd. Sommige van die stalen elementen waren ruim 16 meter lang. Ook werd 150 m² cementtegels en ruim 100 m² eiken parket aangebracht. Nieuwe houten ramen, een interieur van staal en cortenstaal en een bar van cortenstaal, maken het geheel compleet.

Bij de nieuwe samenwerking werd de lat opnieuw wat hoger gelegd.

‘De vestiging in Luik is de grootste Ellis Gourmet Burger vestiging die wij tot nog toe hebben ingericht. De noodzaak voor grootschalige werken en de eisen aan kwaliteit van de oplevering, bleven echter onveranderd. Wat wel anders was, was de tijd die we kregen om dat allemaal te realiseren. Zes weken is de kortste periode die we ooit vanuit Ellis Gourmet Burger hebben gehad,’ zegt Maja Konopka van Alkon.

Sneller en beter

Complicaties met de stabiliteit van het pand en een verschuiving van de planning met één maand, maakte de gehele klus uitdagend. Toch is Maja niet verrast dat de beoogde oplevering vóór de opening op 28 juni werd gehaald.

‘Omdat we vaker hebben samengewerkt konden we nu zeer snel anticiperen op onverwachte situaties. Daardoor konden we die vroegtijdig uitschakelen. Bovendien hebben we veelvuldig van vertrouwde technieken gebruik gemaakt. Dat garandeert de kwaliteit en droeg bij aan het respecteren van de korte leveringstijd.

Eén van de recente ontwikkelingen die dit alles voor Alkon mogelijk maakte, waren de nieuwe bedrijfswagens waarover Alkon sinds december 2017 beschikt.

‘Onze nieuwe Mercedes Sprinter bussen zijn ruim waardoor we al ons materiaal in één keer konden meenemen. Ook zijn ze comfortabel waardoor onze installatie-specialisten dagelijks ontspannen heen- en weer konden rijden. Dat stelde hen in staat om al hun aandacht aan de klus te wijden.’

In de zes weken dat Alkon bezig was in Luik, werkte 12 Alkon specialisten tezamen ruim 6.000 uur aan het project.

Nieuw ontwerp, vertrouwde kwaliteit

Het ontwerp van de Ellis Gourmet Burger Luik is van de hand van David Liégeois van Valentiny Architectes. Net als alle andere architecten die het ontwerp van de voorgaande vestigingen van Ellis Gourmet Burger mochten tekenen, werd ook van Liégeois en zijn team verwacht dat ze een bestaand en in het oog springend pand, zouden transformeren naar een aansprekende vestiging van de goed lopende keten. Liégeois koos daarom voor een basis van de beige en bruine kleuren die zo kenmerkend zijn voor de Ellis Gourmet Burger restaurants. Met behulp van een combinatie van pastel groene, zwarte en gele cementtegels heeft hij vervolgens wat speelse elementen aangebracht. De rode kleur van het rauwe cortenstaal en de uitstraling van de met cement afgewerkte wanden, in combinatie met een natuurlijk eiken kleur van het parket, vervolmaken het ontwerp.

De vestiging van Ellis Gourmet Burger in Luik is sinds eind juni een feit. Inwoners en bezoekers van deze stad met middeleeuwse bezienswaardigheden, alwaar de Ourthe uitmondt in de Maas, zijn tegenwoordig een nieuwe, sappige, attractie rijker. Hamburger liefhebbers van heinde en verre kunnen voortaan ook bij de nieuwste Ellis Gourmet Burger terecht om te genieten van een van de luxe hamburgers van de kaart.

 

Ellis Gourmet Burger Luik | Rue Pont d’Avroy 6-8 | 4000 Luik

Valentiny Architectes | Quai de Rome 68 | 4000 Luik

IVV- onevisualvoice | Tekst Guy Oldenkotte | Fotografie Jochen Gielen

 

 

Alkon realiseert steriele winkel voor Alpha Pharma

Hoogwaardige afwerking draagt bij aan hygiëne

Wanneer hygiëne bijzonder belangrijk is, dan heeft het zorgvuldig kiezen van de materialen waarmee de plek wordt ingericht, de hoogste prioriteit. Een zorgvuldige keuze van materiaal alleen is echter onvoldoende. Het eindresultaat valt of staat met de kwaliteit van de plaatsing. Om die reden heeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare het tegelwerk aan Alkon toevertrouwd.

Alkon wordt geroemd om haar flexibiliteit en hoogwaardige afwerking. Zeker wanneer het gaat om het plaatsen van tegelwerk. Jaarlijks plaatst Alkon meer dan 40.000 m2 aan vloer -en wandtegels. Dat zijn maar liefst 8 voetbalvelden. Alkon mag zich daarom oprecht één van de meest gespecialiseerde spelers op de West-Vlaamse markt noemen.

Alpha Pharma in Roeselare koos voor tegels van keramisch materiaal. Die hebben als voordeel dat ze bijzonder slijtvast, hittebestendig en niet elektrisch of thermisch geladen zijn. Ook zijn keramische tegels eenvoudig schoon te houden. Dat is belangrijk voor een omgeving waar hygiëne essentieel is voor een goede bedrijfsvoering.

Naadloos en probleemloos

De vloer en wanden van de Alpha Pharma vestiging in Roeselare zijn betegeld met zowel grijze keramische tegels, als tegels met parketmotief. Alle tegels zijn naadloos geplaatst. Om krimpen en uitzetten van de tegels mogelijk te maken, zijn zogenaamde dilatatievoegen geplaatst. Dat draagt bij in de properheid van de zaak.

Op advies van de interieurarchitect zijn de tegels met parketmotief, die in het consultatie deel van de apotheek zijn gelegd, in visgraat patroon geplaatst. Het patroon en de uitstraling van deze tegel dragen bij aan een comfortabele en warme sfeer die gewenst is in dit deel van de zaak. Voor Alkon betekende die instructie extra nadruk op de nauwkeurigheid van de plaatsing.

De tegels dienen nauwkeurig op elkaar aan te sluiten om zo het motief volledig tot z’n recht te laten komen. Ook was het belangrijk de tegels op de juiste manier te knippen zodat ze naadloos zouden aansluiten op de wanden. Dergelijk precisiewerk is waar Alkon voor staat en om dit te bereiken legde Alkon onder de tegels een zogenaamde Omnicol ontkoppelingsmat.

Oog voor detail

Behalve de vloer heeft Alkon ook de wanden en toonbank betegeld. Op de wanden van het houten frame van de toonbank heeft Alkon eerst een cement mat en Omnicolmat aangebracht voordat de tegels werden geplaatst. Deze matten dragen bij in de afwerking. Ook wordt zo voorkomen dat de tegels kunnen gaan scheuren.

Naast de vloer in de zaak, werd Alkon ook gevraagd de vloer buiten de zaak te verzorgen. Die ligt onder een helling en moet bestand zijn tegen de weersinvloeden waar het dag in, dag uit mee te maken heeft. Een speciale hoogwaardige flexilijm houdt de tegels op hun plaats. De lijm is bestand tegen het vocht, de koude wintertemperaturen en warme zomertemperaturen die kenmerkend zijn voor ons klimaat.

De combinatie van keramische tegels in het grijs en tegels met een houtmotief, geeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare een steriele en warme uitstraling. Wie hier binnenstapt voelt zich al meteen een stuk beter. Ook werkt de nauwkeurige wijze waarop Alkon de tegels heeft geplaatst, de hygiëne in de hand. Het resultaat van de werkzaamheden in de Alpha Pharma vestiging in Roeselare laat zich het beste omschrijven als ‘een gezond resultaat’.

Alpha Pharma Roeselare | Oekensestraat 140 B | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Alkon laat DSM Keukens stralen

Alkon laat DSM Keukens stralen

Nieuwe tegelvloer biedt DSM Keukens basis om op voort te bouwen

Om hun 96 jarig bestaan meer glans te geven besloot DSM Keukens de vloer van haar nieuwste vestiging in Roeselare op te waarderen. Het was aan de vloer- en wandbetegeling vakmannen van Alkon om de nieuwe tegelvloer te leggen. Door dit snel en vakkundig te doen heeft DSM Keukens nu alle tijd om haar grandioze opening goed voor te bereiden.

Als grootste aanbieder van keukens in België behoeft DSM Keukens nauwelijks enige introductie. Nog niet zo lang geleden was de Vlaamse zangeres Natalia het gezicht voor dit bedrijf. De firma is de afgelopen jaren gegroeid tot 12 vestigingen door heel het land. Sinds 2002 leggen zij zich helemaal toe op de verkoop van kwaliteitsvolle keukens. Nagenoeg elke vestiging die sindsdien is geopend verkreeg de eer zich ‘de grootste toonzaal van België’ te mogen noemen.

Om haar 96e verjaardag in stijl te vieren, werd besloten de vestiging in Roeselare van een nieuwe vloer te voorzien. DSM Keukens tilde bij haar keuze voor een partner zwaar aan zaken zoals ‘maatwerk’, ‘vakmanschap’ en ‘kwaliteit met zorg’. Dat zijn de belangrijke kernwaarden voor DSM Keukens. De keus viel op Alkon, en dat is niet verwonderlijk.

Korte tijd

Leveranciers van inrichtingscomponenten zoals slaapkamers, badkamers of keukens, hebben een bijzonder nipte tijdsspanne waarin hun toonzaal kan worden aangepast. De vraag naar nieuwe keukens blijft gedurende het hele jaar door hoog. Met het oog op de geplande opening zou de nieuwe vloer ruim voor november moeten worden opgeleverd. Dat zou DSM Keukens voldoende tijd geven om de toonzaal opnieuw in te richten. Voor Alkon betekende dat, dat ze kort na de zomer zouden moeten beginnen. Eerder was niet mogelijk omdat de zomerperiode een belangrijke verkoopperiode is voor DSM Keukens.

Om de tijdsdruk te kunnen respecteren koos Alkon er voor om 8 vakmannen in te zetten. Zodoende werd de 1.600m2 metende toonzaal binnen één week opnieuw betegeld. De nieuwe tegels hebben een afmeting van 0,36m2 per stuk. Nadat de Alkon tegelaars de vloer helemaal hadden voorbereid (geëgaliseerd), konden zij zo snel zo’n 4.500 nieuwe tegels leggen.

Exclusieve tegels

DSM Keukens koos ook voor een unieke, keramische tegel die Alkon als enige kan bieden. Het was een keuze op voorspraak van de diverse DSM Keukens consulenten. Volgens zijn de gelegde tegels de juiste keuze om de warmte van een Belgisch familiebedrijf die uiterst degelijke Duitse kwaliteit aan keukens biedt, te complementeren. De tegel dat het gangpad vormt heeft de uitstraling van gemarmerd natuursteen maar is minder gevoelig dan het gemetamorfoseerd kalksteen. Zodoende kan de vloer van DSM Keukens in Roeselare de vele bezoekers die de toonzaal dagelijks trekt prima aan zonder dat het z’n uitstraling verliest. De overige tegels zijn afgewerkt met een speciale glans. Die zorgt ervoor dat elke getoonde keuken er uit springt en helemaal tot z’n recht komt. De vloer draagt dus bij in de uitstraling van de DSM Keukens vestiging maar zorgt er, dankzij haar bescheidenheid, tevens voor dat de getoonde keukens het punt van aandacht blijven.

Belangrijke herinrichting

De herinrichting van de vestiging in Roeselare is erg belangrijk voor DSM Keukens. Het betreft hier de vestiging in de woonplaats van de familie achter DSM Keukens. Koen en Fabienne De Schepper-Martens en Wouter en Sofie Blanchaert- De Schepper zijn de vierde generatie binnen dit familiebedrijf die leiding geven aan DSM Keukens. Voor hen is de publieke heropening op 5 november een belangrijk moment. Vanaf dan is de DSM Keukens vestiging in Roeselare hun nieuwste en modernste showroom van de Benelux. Bezoekers zullen er zo’n 65 splinternieuwe keukens kunnen vinden. Ook kan men er vanaf dat moment terecht om de nieuwste keukentrends te bekijken. De nieuwe tegelvloer die Alkon heeft gelegd met haar unieke Alkon tegels, luidt straks voor DSM Keukens dus een nieuw tijdperk in. Het geeft DSM Keukens in Roeselare voldoende basis om haar toekomst op uit te bouwen. De familie heeft alle redenen om de stijgende lijn te blijven doortrekken. De volgende generatie staat inmiddels al te trappelen, alhoewel dat bovenal vanwege de jeugdige leeftijd is.

Of het nu gaat om trappelende enthousiastelingen, of de vele tientallen bezoekers die dagelijks de DSM Keukens vestiging in Roeselare betreden: de door Alkon gelegde tegelvloer bij DSM Keukens in Roeselare maakt alles mogelijk.

DSM Keukens Roeselare | Brugsesteenweg 310 | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen