Succesverhalen kennen géén grenzen

Na succesvolle samenwerking in Vlaanderen en Nederland mocht Alkon ook over de taalgrens heen een Ellis Gourmet Burger in Luik inrichten.

De formule van Ellis Gourmet Burger lijkt inmiddels overal aan te slaan. Na de successen in Nederland, Frankrijk en Vlaanderen worden de beroemde gourmet hamburgers nu ook in Luik een vaste waarde. Dankzij Alkon voelt iedereen zich daar thuis.

Het vergt weinig moeite om in te zien dat Vlaanderen en Wallonië net zo nauw aan elkaar verbonden zijn als Ellis Gourmet Burger en Alkon. De innige band tussen de twee maakt dat je ze bijna overal samen tegenkomt. Met elke succesvolle opening van een nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger wordt ook de band tussen de luxe hamburgerketen en Alkon nauwer. Ellis Gourmet Burger Luik is namelijk de vierde vestiging van de keten die Alkon heeft ingericht.

Bij hamburgerketens draait het vooral om de snelheid waarmee de klanten worden bediend. Ellis Gourmet Burger doet daar een toefje bovenop door ‘kwaliteit’ en ‘ervaring’ naar een hoger niveau te tillen. Bij Alkon is dat niet anders. Alkon kreeg zes weken de tijd om de totaalinrichting van de nieuwe vestiging te realiseren. Om dat te bereiken diende 10.000 kg aan stalen poutrellen te worden geïnstalleerd. Sommige van die stalen elementen waren ruim 16 meter lang. Ook werd 150 m² cementtegels en ruim 100 m² eiken parket aangebracht. Nieuwe houten ramen, een interieur van staal en cortenstaal en een bar van cortenstaal, maken het geheel compleet.

Bij de nieuwe samenwerking werd de lat opnieuw wat hoger gelegd.

‘De vestiging in Luik is de grootste Ellis Gourmet Burger vestiging die wij tot nog toe hebben ingericht. De noodzaak voor grootschalige werken en de eisen aan kwaliteit van de oplevering, bleven echter onveranderd. Wat wel anders was, was de tijd die we kregen om dat allemaal te realiseren. Zes weken is de kortste periode die we ooit vanuit Ellis Gourmet Burger hebben gehad,’ zegt Maja Konopka van Alkon.

Sneller en beter

Complicaties met de stabiliteit van het pand en een verschuiving van de planning met één maand, maakte de gehele klus uitdagend. Toch is Maja niet verrast dat de beoogde oplevering vóór de opening op 28 juni werd gehaald.

‘Omdat we vaker hebben samengewerkt konden we nu zeer snel anticiperen op onverwachte situaties. Daardoor konden we die vroegtijdig uitschakelen. Bovendien hebben we veelvuldig van vertrouwde technieken gebruik gemaakt. Dat garandeert de kwaliteit en droeg bij aan het respecteren van de korte leveringstijd.

Eén van de recente ontwikkelingen die dit alles voor Alkon mogelijk maakte, waren de nieuwe bedrijfswagens waarover Alkon sinds december 2017 beschikt.

‘Onze nieuwe Mercedes Sprinter bussen zijn ruim waardoor we al ons materiaal in één keer konden meenemen. Ook zijn ze comfortabel waardoor onze installatie-specialisten dagelijks ontspannen heen- en weer konden rijden. Dat stelde hen in staat om al hun aandacht aan de klus te wijden.’

In de zes weken dat Alkon bezig was in Luik, werkte 12 Alkon specialisten tezamen ruim 6.000 uur aan het project.

Nieuw ontwerp, vertrouwde kwaliteit

Het ontwerp van de Ellis Gourmet Burger Luik is van de hand van David Liégeois van Valentiny Architectes. Net als alle andere architecten die het ontwerp van de voorgaande vestigingen van Ellis Gourmet Burger mochten tekenen, werd ook van Liégeois en zijn team verwacht dat ze een bestaand en in het oog springend pand, zouden transformeren naar een aansprekende vestiging van de goed lopende keten. Liégeois koos daarom voor een basis van de beige en bruine kleuren die zo kenmerkend zijn voor de Ellis Gourmet Burger restaurants. Met behulp van een combinatie van pastel groene, zwarte en gele cementtegels heeft hij vervolgens wat speelse elementen aangebracht. De rode kleur van het rauwe cortenstaal en de uitstraling van de met cement afgewerkte wanden, in combinatie met een natuurlijk eiken kleur van het parket, vervolmaken het ontwerp.

De vestiging van Ellis Gourmet Burger in Luik is sinds eind juni een feit. Inwoners en bezoekers van deze stad met middeleeuwse bezienswaardigheden, alwaar de Ourthe uitmondt in de Maas, zijn tegenwoordig een nieuwe, sappige, attractie rijker. Hamburger liefhebbers van heinde en verre kunnen voortaan ook bij de nieuwste Ellis Gourmet Burger terecht om te genieten van een van de luxe hamburgers van de kaart.

 

Ellis Gourmet Burger Luik | Rue Pont d’Avroy 6-8 | 4000 Luik

Valentiny Architectes | Quai de Rome 68 | 4000 Luik

IVV- onevisualvoice | Tekst Guy Oldenkotte | Fotografie Jochen Gielen