Succesverhalen kennen géén grenzen

Succesverhalen kennen géén grenzen

Na succesvolle samenwerking in Vlaanderen en Nederland mocht Alkon ook over de taalgrens heen een Ellis Gourmet Burger in Luik inrichten.

De formule van Ellis Gourmet Burger lijkt inmiddels overal aan te slaan. Na de successen in Nederland, Frankrijk en Vlaanderen worden de beroemde gourmet hamburgers nu ook in Luik een vaste waarde. Dankzij Alkon voelt iedereen zich daar thuis.

Het vergt weinig moeite om in te zien dat Vlaanderen en Wallonië net zo nauw aan elkaar verbonden zijn als Ellis Gourmet Burger en Alkon. De innige band tussen de twee maakt dat je ze bijna overal samen tegenkomt. Met elke succesvolle opening van een nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger wordt ook de band tussen de luxe hamburgerketen en Alkon nauwer. Ellis Gourmet Burger Luik is namelijk de vierde vestiging van de keten die Alkon heeft ingericht.

Bij hamburgerketens draait het vooral om de snelheid waarmee de klanten worden bediend. Ellis Gourmet Burger doet daar een toefje bovenop door ‘kwaliteit’ en ‘ervaring’ naar een hoger niveau te tillen. Bij Alkon is dat niet anders. Alkon kreeg zes weken de tijd om de totaalinrichting van de nieuwe vestiging te realiseren. Om dat te bereiken diende 10.000 kg aan stalen poutrellen te worden geïnstalleerd. Sommige van die stalen elementen waren ruim 16 meter lang. Ook werd 150 m² cementtegels en ruim 100 m² eiken parket aangebracht. Nieuwe houten ramen, een interieur van staal en cortenstaal en een bar van cortenstaal, maken het geheel compleet.

Bij de nieuwe samenwerking werd de lat opnieuw wat hoger gelegd.

‘De vestiging in Luik is de grootste Ellis Gourmet Burger vestiging die wij tot nog toe hebben ingericht. De noodzaak voor grootschalige werken en de eisen aan kwaliteit van de oplevering, bleven echter onveranderd. Wat wel anders was, was de tijd die we kregen om dat allemaal te realiseren. Zes weken is de kortste periode die we ooit vanuit Ellis Gourmet Burger hebben gehad,’ zegt Maja Konopka van Alkon.

Sneller en beter

Complicaties met de stabiliteit van het pand en een verschuiving van de planning met één maand, maakte de gehele klus uitdagend. Toch is Maja niet verrast dat de beoogde oplevering vóór de opening op 28 juni werd gehaald.

‘Omdat we vaker hebben samengewerkt konden we nu zeer snel anticiperen op onverwachte situaties. Daardoor konden we die vroegtijdig uitschakelen. Bovendien hebben we veelvuldig van vertrouwde technieken gebruik gemaakt. Dat garandeert de kwaliteit en droeg bij aan het respecteren van de korte leveringstijd.

Eén van de recente ontwikkelingen die dit alles voor Alkon mogelijk maakte, waren de nieuwe bedrijfswagens waarover Alkon sinds december 2017 beschikt.

‘Onze nieuwe Mercedes Sprinter bussen zijn ruim waardoor we al ons materiaal in één keer konden meenemen. Ook zijn ze comfortabel waardoor onze installatie-specialisten dagelijks ontspannen heen- en weer konden rijden. Dat stelde hen in staat om al hun aandacht aan de klus te wijden.’

In de zes weken dat Alkon bezig was in Luik, werkte 12 Alkon specialisten tezamen ruim 6.000 uur aan het project.

Nieuw ontwerp, vertrouwde kwaliteit

Het ontwerp van de Ellis Gourmet Burger Luik is van de hand van David Liégeois van Valentiny Architectes. Net als alle andere architecten die het ontwerp van de voorgaande vestigingen van Ellis Gourmet Burger mochten tekenen, werd ook van Liégeois en zijn team verwacht dat ze een bestaand en in het oog springend pand, zouden transformeren naar een aansprekende vestiging van de goed lopende keten. Liégeois koos daarom voor een basis van de beige en bruine kleuren die zo kenmerkend zijn voor de Ellis Gourmet Burger restaurants. Met behulp van een combinatie van pastel groene, zwarte en gele cementtegels heeft hij vervolgens wat speelse elementen aangebracht. De rode kleur van het rauwe cortenstaal en de uitstraling van de met cement afgewerkte wanden, in combinatie met een natuurlijk eiken kleur van het parket, vervolmaken het ontwerp.

De vestiging van Ellis Gourmet Burger in Luik is sinds eind juni een feit. Inwoners en bezoekers van deze stad met middeleeuwse bezienswaardigheden, alwaar de Ourthe uitmondt in de Maas, zijn tegenwoordig een nieuwe, sappige, attractie rijker. Hamburger liefhebbers van heinde en verre kunnen voortaan ook bij de nieuwste Ellis Gourmet Burger terecht om te genieten van een van de luxe hamburgers van de kaart.

 

Ellis Gourmet Burger Luik | Rue Pont d’Avroy 6-8 | 4000 Luik

Valentiny Architectes | Quai de Rome 68 | 4000 Luik

IVV- onevisualvoice | Tekst Guy Oldenkotte | Fotografie Jochen Gielen

 

 

Alkon realiseert Ellis Gourmet Burger vestiging in Aalst

Alkon realiseert Ellis Gourmet Burger Aalst

Ellis Gourmet Burger streeft er naar om haar luxe hamburger restaurants te vestigen in steden die bruisen en leven. Na de succesvolle samenwerking bij het realiseren van vestigingen in Breda en Antwerpen, lag het voor de hand dat Alkon ook de laatste aanwinst in Aalst vorm mocht geven.

Voor Ellis Gourmet Burger lag de opening van een vestiging in Aalst, voor de hand. “Wij zoeken steden die leven en waar de mensen buiten komen om een stapje in de wereld te zetten en om iets te eten. Aalst is zo een stad. Er is bijvoorbeeld carnaval, maar de winkelstraten mogen er ook zijn”, zei Ellis Gourmet Burger CEO Thierry Canetta, toen hem werd gevraagd de keuze voor de volgende vestingstad te motiveren.

De hamburgers die Ellis Gourmet Burger serveert onderscheiden zich van de snelle snack omdat ze zorgvuldig zijn bereid en het de klant een nieuwe hamburger ervaring geeft. De kwaliteit en uitstraling van het restaurant is daarbij even belangrijk als de presentatie en smaak van de hamburgers. Ellis Gourmet Burger is daarom net zo zorgvuldig bij de keuze van haar partners die hun restaurants realiseren als de keuze voor leveranciers die de keukens bevoorraden.

Oog voor detail

Man Architecten uit Sint-Niklaas kreeg de opdracht om de inrichting van het restaurant uit te werken. “Ons uitgangspunt was om de inrichting van deze vestiging qua materialen wat bruter vorm te geven,” zegt Leonie van Damme van Man Architecten. “Vandaar dat we gekozen hebben om de ruwe, bakstenen muur te handhaven. Ook hebben we wat minder de beige kleur, die kenmerkend is voor Ellis Gourmet Burger, gebruikt.

Maatwerk

Ook voor de vestiging in Aalst heeft Alkon alles op maat gemaakt. “De bar is uitgevoerd in Emperador Dark Leather Touch marmer. Dit materiaal combineert de praktische voordelen die nodig zijn voor de bar in het restaurant, met de uitstraling die Ellis Gourmet Burger wil hebben,” legt Maja Konopka van Alkon uit. Voor de afwerking van zowel de bar als het kassameubel is gebruik gemaakt van een combinatie van cement, hout, marmer en koper. Het parket op de vloer en de houten lambrisering en wanden maakt het geheel compleet. “Elders in het restaurant is het vooral de bekende Ellis Gourmet Burger kleurencombinatie van bruin en beige.” Wat de nieuwe vestiging in Aalst bijzonder maakt is dat midden in het restaurant een boom is geplant. “Boven de boom is een speciaal dakraam geplaatst zodat deze voldoende licht krijgt.

In stijl

Op voordracht van de architect werd de voorgevel gedeeltelijk naar binnen geplaatst. Bovendien is deze nu voorzien van een harmonicadeur zodat zowel het binnendeel als het terras tijdens mooi weer één geheel vormt. Wat overbleef van de gevel is weer in oude stijl teruggebracht. “Om de gevel weer terug in de historische stijl te krijgen hebben wij speciale tegels uit de jaren ’50 gezocht en die weer op de gevel aangebracht,” aldus Konopka. Die keuze bracht de nodige uitdagingen met zich mee. “Vanwege de strenge winter duurde het lang voordat we alles konden afwerken. Maar het is ons gelukt!” Alkon zal daarom ook de volgende Ellis Gourmet Burger Vestiging, gepland voor Gent, vorm mogen geven.

Het was de architecten van Man Architecten er veel aan gelegen om het levendige en bruisende gevoel van Aalst ook in het interieurontwerp van de nieuwe vestiging te verwerken. Door Alkon te vragen daar een uitvoering aan te geven heeft dat gevoel ook binnen in de nieuwe vestiging vorm gekregen.

Ellis Gourmet Burger Aalst | Kerkstraat 8 | 9300 Aalst

Man Architecten BV-CVBA | Kalkstraat 62 | 9100 Sint Niklaas

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Alkon stapelt mee aan succes van Ellis Gourmet Burger

Antwerpse vestiging volledig ingericht door Alkon

Gestimuleerd door de populariteit van haar hamburgers besloot Ellis Gourmet Burger om ook in Antwerpen een vestiging te openen. De tijdsfactor was essentieel want de Antwerpenaren stonden te trappelen om het nieuwe concept. De vaklui van Alkon klaarde de klus binnen 12 weken.

In de visie van Ellis Gourmet Burger is de hamburger niet de snelle hap, maar is het een volledig diner dat het waard is om genuttigd te worden in een plezante omgeving. Ellis Gourmet Burger onderscheidt zich dus van de standaard snack restaurant. Het management is zich er terdege van bewust dat ook de inrichting van hun restaurant een belangrijke rol speelt in de ervaring die hun gasten beleven. Het eten van een hamburger bij Ellis Gourmet Burger moet meer een moment van rust of ‘avondje uit’ zijn dan het snel nuttigen van een snack. Bezoekers moeten de kans krijgen om zich te ontspannen, te genieten en in staat zijn om de verschillende smaken en gevoelens die hun hamburger oproept, te kunnen waarderen. Om hier ook een invulling in Antwerpen aan te kunnen geven, heeft Ellis voor een pand aan de Leopold De Waelplaats gekozen als locatie voor haar nieuwste vestiging.  

Herkenbare vriendelijkheid

Voor de inrichting van die nieuwe vestiging koos architectenbureau ARCHITEXTUUR voor een combinatie van hout, metaal, wit marmer, messing en cortenstaal. Deze staalsoort is vooral bekend om z’n roestkleurige uitstraling. De eigenschappen en kleuren van de afzonderlijke materialen versterkt elkaars krachten. Ook maken deze het mogelijk de karakteristieke sfeer en huisstijl van Ellis Gourmet Burger gestalte te geven. Ze sluiten naadloos aan op de harmonieuze kleurencombinatie walnoot bruin en country beige die voor Ellis leidend is. Het walnootbruin is een zachte, warme kleur die een natuurlijke uitstraling heeft. Het geeft het gevoel van veiligheid, stabiliteit, duurzaamheid en comfort en helpt mensen te ontspannen. Dankzij de keuze van country beige voor de wanden oogt het restaurant ruim qua opzet. Het zorgt er tevens voor dat dat inrichtingselementen zoals schilderijen, wandtekeningen of spreuken beter tot uiting komen.  

Ultieme combinatie

Gasten van Ellis Gourmet Burger ervaren het restaurant als een aangename plek. Het nodigt hen uit plaats te nemen om, vervolgens, ontspannen te genieten van hun maaltijd en gezelschap. Dat is precies het gevoel waarvan Ellis wil dat hun gasten dat met het merk associëren. Bovendien stelt de subtiele uitstraling de hamburger van Ellis Gourmet Burger centraal. Op die manier blijft hun kenmerkend product leidend voor het succes waarop de onderneming verder kan bouwen. Het doel van de gewenste 30 vestigingen blijft zo niet langer een droom, maar wordt steeds meer een haalbare onderneming.

Volledige inrichting

Alkon nam de volledige inrichting van de nieuwe vestiging ter hand. Het handhaven van de strakke planning vormde voor ons géén enkel probleem. Alkon beschikt over alle disciplines en machines om aan de wensen van de architect en de klant de juiste invulling te geven. Wij hoeven daarom geen beroep te doen op derden. Onze installateurs verzorgden het lassen van de metalen bar en entrée en het smeden en plaatsen van de metalen trappen. Ook de parketvloer en andere vloeren werden door onze specialisten gelegd nadat een ander team van Alkon de plaatsing van de wanden en plafonds had verzorgd en het volledige restaurant had geschilderd. Door het buitenterras in cortenstaal af te werken kreeg deze dezelfde stijl en sfeer als de binnenzijde van de vestiging.

Alkon had continue 8 werknemers van verschillende disciplines op de locatie aan het werk. Dit droeg bij aan het succes. Omdat de teams elkaar kennen en complementair zijn aan elkaars’ disciplines, konden ze snel werken en zaken goed op elkaar afstemmen. Bij de realisatie van de Ellis Gourmet Burger vestiging in Breda was dit al dé succesformule gebleken. Ook die vestiging werd door Alkon binnen 3 maanden gerealiseerd.

Basis voor succes

De combinatie Alkon en Ellis Gourmet Burger heeft zich dus inmiddels zowel in Nederland als België bewezen. De Ellis vestiging in Antwerpen is de negende vestiging in België. Ook liefhebbers van gourmet hamburgers in Nederland en Frankrijk kunnen in eigen land op verschillende plaatsen terecht. Ellis Gourmet Burger blijft echter van zins om het aantal vestigingen te laten toenemen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat u onze specialisten ook in de toekomst aan zult treffen in de beoogde nieuwe vestigingen van de hamburgerketen. Op die manier stapelt Alkon mee aan het succes van Ellis Gourmet Burger!

 

 

 

 

 

Ellis Gourmet Burger | Leopold De Waelplaats 2 | 2000 Antwerpen

ARCHITEXTUUR | Komvest 41 | 8000 Brugge

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Nieuw elan voor hoofdkantoor Turbo’s Hoet

Projectomschrijving

Project: Turbo’s Hoet Groep
Locatie: Hooglede
Oppervlakte: +1000 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 400.000 euro
Architect: Archium architectenbureau, Carl Vanassche

Met een nieuw Belgisch hoofdkantoor in een ontwerp van de architectengroep Archium staat het succes van Turbo’s Hoet groep in de schijnwerpers. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. De opvallende verlichte gevel zette ook de toon voor Alkon dat met omvangrijke glaspartijen, donkerkleurig parket en moderne tegels vorm gaf aan de inrichting.

Uitdaging en Uitvoering

Transparante ruimte voor een nieuwe werkdynamiek

Projectomschrijving

Project: Alaska Accountancy
Locatie: Brugge
Oppervlakte: +300 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 200.000 euro
Architect: Rotor

Een nieuwe ruimte, een nieuwe dynamiek. Dat was het idee achter de renovatie van een consultancybureau voor accountancy, audit en advies in Brugge. Het architectenbureau Rotor kwam met een creatief design waarin strakke lijnen een belangrijke rol spelen en Alkon stond in voor de levering en plaatsing van glazen wanden zonder kader, natuurlijk op maat gemaakt.

Uitdaging en uitwerking

Ons werk aan de vloerniveaus bood ook een oplossing aan een vervelende akoestiek in de oude ruimte.

Lunchrestaurant krijgt nieuw interieur met smeedwerk op maat

Projectomschrijving

Project: Tou·Gou Fijnproeverij
Locatie: Brugge
Oppervlakte: 100 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 80.000 euro
Architect: Architextuur

Het architectenbureau Architextuur en Alkon sloegen de handen in elkaar voor de volledige herinrichting van dit lunchrestaurant en delicatessenzaak. We kregen de opdracht om smeedwerk op maat te maken voor functionele elementen in een strak design zoals een afscheidingswand met glas en wijn -en glasrekken. Daarnaast verzorgden we het tegelwerk en maakten we het centrale element in de ruimte, een unieke tafel op maat.

Uitdaging en uitvoering

 Het succes van dit project staat of valt met een goede materiaalkeuze en nauwkeurige afwerking. Het voorstel van Alkon garandeert duurzaamheid en een blijvende uitstraling. 

Totaalinrichting van een rustieke barn

Projectomschrijving

Project: Bijgebouw
Locatie: Brugge
Oppervlakte: 100 m2
Oplevering: 2016
Waarde contract: 200.000 euro
Architect: Architextuur

In dit project stonden we voor de uitdaging structurele verandering binnen een totaalconcept uit te werken. 

Uitdaging en uitwerking

 Het project werd gerealiseerd binnen een strakke deadline van 12 weken.

Renovatie en inrichting van horecazaak in historisch pand

Projectomschrijving

Project: Ellis Gourmet Burger
Locatie: Breda
Oppervlakte: +300 m²
Oplevering: 2016
Waarde contract: 400.000 euro
Architect: Architextuur

Voor deze opdracht  werkten we in een prachtig historisch pand dat echter toe was aan de nodige structurele veranderingen.

Uitdaging en uitvoering

Het totaalproject werd gerealiseerd in amper 12 weken.