Succesverhalen kennen géén grenzen

Succesverhalen kennen géén grenzen

Na succesvolle samenwerking in Vlaanderen en Nederland mocht Alkon ook over de taalgrens heen een Ellis Gourmet Burger in Luik inrichten.

De formule van Ellis Gourmet Burger lijkt inmiddels overal aan te slaan. Na de successen in Nederland, Frankrijk en Vlaanderen worden de beroemde gourmet hamburgers nu ook in Luik een vaste waarde. Dankzij Alkon voelt iedereen zich daar thuis.

Het vergt weinig moeite om in te zien dat Vlaanderen en Wallonië net zo nauw aan elkaar verbonden zijn als Ellis Gourmet Burger en Alkon. De innige band tussen de twee maakt dat je ze bijna overal samen tegenkomt. Met elke succesvolle opening van een nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger wordt ook de band tussen de luxe hamburgerketen en Alkon nauwer. Ellis Gourmet Burger Luik is namelijk de vierde vestiging van de keten die Alkon heeft ingericht.

Bij hamburgerketens draait het vooral om de snelheid waarmee de klanten worden bediend. Ellis Gourmet Burger doet daar een toefje bovenop door ‘kwaliteit’ en ‘ervaring’ naar een hoger niveau te tillen. Bij Alkon is dat niet anders. Alkon kreeg zes weken de tijd om de totaalinrichting van de nieuwe vestiging te realiseren. Om dat te bereiken diende 10.000 kg aan stalen poutrellen te worden geïnstalleerd. Sommige van die stalen elementen waren ruim 16 meter lang. Ook werd 150 m² cementtegels en ruim 100 m² eiken parket aangebracht. Nieuwe houten ramen, een interieur van staal en cortenstaal en een bar van cortenstaal, maken het geheel compleet.

Bij de nieuwe samenwerking werd de lat opnieuw wat hoger gelegd.

‘De vestiging in Luik is de grootste Ellis Gourmet Burger vestiging die wij tot nog toe hebben ingericht. De noodzaak voor grootschalige werken en de eisen aan kwaliteit van de oplevering, bleven echter onveranderd. Wat wel anders was, was de tijd die we kregen om dat allemaal te realiseren. Zes weken is de kortste periode die we ooit vanuit Ellis Gourmet Burger hebben gehad,’ zegt Maja Konopka van Alkon.

Sneller en beter

Complicaties met de stabiliteit van het pand en een verschuiving van de planning met één maand, maakte de gehele klus uitdagend. Toch is Maja niet verrast dat de beoogde oplevering vóór de opening op 28 juni werd gehaald.

‘Omdat we vaker hebben samengewerkt konden we nu zeer snel anticiperen op onverwachte situaties. Daardoor konden we die vroegtijdig uitschakelen. Bovendien hebben we veelvuldig van vertrouwde technieken gebruik gemaakt. Dat garandeert de kwaliteit en droeg bij aan het respecteren van de korte leveringstijd.

Eén van de recente ontwikkelingen die dit alles voor Alkon mogelijk maakte, waren de nieuwe bedrijfswagens waarover Alkon sinds december 2017 beschikt.

‘Onze nieuwe Mercedes Sprinter bussen zijn ruim waardoor we al ons materiaal in één keer konden meenemen. Ook zijn ze comfortabel waardoor onze installatie-specialisten dagelijks ontspannen heen- en weer konden rijden. Dat stelde hen in staat om al hun aandacht aan de klus te wijden.’

In de zes weken dat Alkon bezig was in Luik, werkte 12 Alkon specialisten tezamen ruim 6.000 uur aan het project.

Nieuw ontwerp, vertrouwde kwaliteit

Het ontwerp van de Ellis Gourmet Burger Luik is van de hand van David Liégeois van Valentiny Architectes. Net als alle andere architecten die het ontwerp van de voorgaande vestigingen van Ellis Gourmet Burger mochten tekenen, werd ook van Liégeois en zijn team verwacht dat ze een bestaand en in het oog springend pand, zouden transformeren naar een aansprekende vestiging van de goed lopende keten. Liégeois koos daarom voor een basis van de beige en bruine kleuren die zo kenmerkend zijn voor de Ellis Gourmet Burger restaurants. Met behulp van een combinatie van pastel groene, zwarte en gele cementtegels heeft hij vervolgens wat speelse elementen aangebracht. De rode kleur van het rauwe cortenstaal en de uitstraling van de met cement afgewerkte wanden, in combinatie met een natuurlijk eiken kleur van het parket, vervolmaken het ontwerp.

De vestiging van Ellis Gourmet Burger in Luik is sinds eind juni een feit. Inwoners en bezoekers van deze stad met middeleeuwse bezienswaardigheden, alwaar de Ourthe uitmondt in de Maas, zijn tegenwoordig een nieuwe, sappige, attractie rijker. Hamburger liefhebbers van heinde en verre kunnen voortaan ook bij de nieuwste Ellis Gourmet Burger terecht om te genieten van een van de luxe hamburgers van de kaart.

 

Ellis Gourmet Burger Luik | Rue Pont d’Avroy 6-8 | 4000 Luik

Valentiny Architectes | Quai de Rome 68 | 4000 Luik

IVV- onevisualvoice | Tekst Guy Oldenkotte | Fotografie Jochen Gielen

 

 

Alkon realiseert steriele winkel voor Alpha Pharma

Hoogwaardige afwerking draagt bij aan hygiëne

Wanneer hygiëne bijzonder belangrijk is, dan heeft het zorgvuldig kiezen van de materialen waarmee de plek wordt ingericht, de hoogste prioriteit. Een zorgvuldige keuze van materiaal alleen is echter onvoldoende. Het eindresultaat valt of staat met de kwaliteit van de plaatsing. Om die reden heeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare het tegelwerk aan Alkon toevertrouwd.

Alkon wordt geroemd om haar flexibiliteit en hoogwaardige afwerking. Zeker wanneer het gaat om het plaatsen van tegelwerk. Jaarlijks plaatst Alkon meer dan 40.000 m2 aan vloer -en wandtegels. Dat zijn maar liefst 8 voetbalvelden. Alkon mag zich daarom oprecht één van de meest gespecialiseerde spelers op de West-Vlaamse markt noemen.

Alpha Pharma in Roeselare koos voor tegels van keramisch materiaal. Die hebben als voordeel dat ze bijzonder slijtvast, hittebestendig en niet elektrisch of thermisch geladen zijn. Ook zijn keramische tegels eenvoudig schoon te houden. Dat is belangrijk voor een omgeving waar hygiëne essentieel is voor een goede bedrijfsvoering.

Naadloos en probleemloos

De vloer en wanden van de Alpha Pharma vestiging in Roeselare zijn betegeld met zowel grijze keramische tegels, als tegels met parketmotief. Alle tegels zijn naadloos geplaatst. Om krimpen en uitzetten van de tegels mogelijk te maken, zijn zogenaamde dilatatievoegen geplaatst. Dat draagt bij in de properheid van de zaak.

Op advies van de interieurarchitect zijn de tegels met parketmotief, die in het consultatie deel van de apotheek zijn gelegd, in visgraat patroon geplaatst. Het patroon en de uitstraling van deze tegel dragen bij aan een comfortabele en warme sfeer die gewenst is in dit deel van de zaak. Voor Alkon betekende die instructie extra nadruk op de nauwkeurigheid van de plaatsing.

De tegels dienen nauwkeurig op elkaar aan te sluiten om zo het motief volledig tot z’n recht te laten komen. Ook was het belangrijk de tegels op de juiste manier te knippen zodat ze naadloos zouden aansluiten op de wanden. Dergelijk precisiewerk is waar Alkon voor staat en om dit te bereiken legde Alkon onder de tegels een zogenaamde Omnicol ontkoppelingsmat.

Oog voor detail

Behalve de vloer heeft Alkon ook de wanden en toonbank betegeld. Op de wanden van het houten frame van de toonbank heeft Alkon eerst een cement mat en Omnicolmat aangebracht voordat de tegels werden geplaatst. Deze matten dragen bij in de afwerking. Ook wordt zo voorkomen dat de tegels kunnen gaan scheuren.

Naast de vloer in de zaak, werd Alkon ook gevraagd de vloer buiten de zaak te verzorgen. Die ligt onder een helling en moet bestand zijn tegen de weersinvloeden waar het dag in, dag uit mee te maken heeft. Een speciale hoogwaardige flexilijm houdt de tegels op hun plaats. De lijm is bestand tegen het vocht, de koude wintertemperaturen en warme zomertemperaturen die kenmerkend zijn voor ons klimaat.

De combinatie van keramische tegels in het grijs en tegels met een houtmotief, geeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare een steriele en warme uitstraling. Wie hier binnenstapt voelt zich al meteen een stuk beter. Ook werkt de nauwkeurige wijze waarop Alkon de tegels heeft geplaatst, de hygiëne in de hand. Het resultaat van de werkzaamheden in de Alpha Pharma vestiging in Roeselare laat zich het beste omschrijven als ‘een gezond resultaat’.

Alpha Pharma Roeselare | Oekensestraat 140 B | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen

Alkon stapelt mee aan succes van Ellis Gourmet Burger

Antwerpse vestiging volledig ingericht door Alkon

Gestimuleerd door de populariteit van haar hamburgers besloot Ellis Gourmet Burger om ook in Antwerpen een vestiging te openen. De tijdsfactor was essentieel want de Antwerpenaren stonden te trappelen om het nieuwe concept. De vaklui van Alkon klaarde de klus binnen 12 weken.

In de visie van Ellis Gourmet Burger is de hamburger niet de snelle hap, maar is het een volledig diner dat het waard is om genuttigd te worden in een plezante omgeving. Ellis Gourmet Burger onderscheidt zich dus van de standaard snack restaurant. Het management is zich er terdege van bewust dat ook de inrichting van hun restaurant een belangrijke rol speelt in de ervaring die hun gasten beleven. Het eten van een hamburger bij Ellis Gourmet Burger moet meer een moment van rust of ‘avondje uit’ zijn dan het snel nuttigen van een snack. Bezoekers moeten de kans krijgen om zich te ontspannen, te genieten en in staat zijn om de verschillende smaken en gevoelens die hun hamburger oproept, te kunnen waarderen. Om hier ook een invulling in Antwerpen aan te kunnen geven, heeft Ellis voor een pand aan de Leopold De Waelplaats gekozen als locatie voor haar nieuwste vestiging.  

Herkenbare vriendelijkheid

Voor de inrichting van die nieuwe vestiging koos architectenbureau ARCHITEXTUUR voor een combinatie van hout, metaal, wit marmer, messing en cortenstaal. Deze staalsoort is vooral bekend om z’n roestkleurige uitstraling. De eigenschappen en kleuren van de afzonderlijke materialen versterkt elkaars krachten. Ook maken deze het mogelijk de karakteristieke sfeer en huisstijl van Ellis Gourmet Burger gestalte te geven. Ze sluiten naadloos aan op de harmonieuze kleurencombinatie walnoot bruin en country beige die voor Ellis leidend is. Het walnootbruin is een zachte, warme kleur die een natuurlijke uitstraling heeft. Het geeft het gevoel van veiligheid, stabiliteit, duurzaamheid en comfort en helpt mensen te ontspannen. Dankzij de keuze van country beige voor de wanden oogt het restaurant ruim qua opzet. Het zorgt er tevens voor dat dat inrichtingselementen zoals schilderijen, wandtekeningen of spreuken beter tot uiting komen.  

Ultieme combinatie

Gasten van Ellis Gourmet Burger ervaren het restaurant als een aangename plek. Het nodigt hen uit plaats te nemen om, vervolgens, ontspannen te genieten van hun maaltijd en gezelschap. Dat is precies het gevoel waarvan Ellis wil dat hun gasten dat met het merk associëren. Bovendien stelt de subtiele uitstraling de hamburger van Ellis Gourmet Burger centraal. Op die manier blijft hun kenmerkend product leidend voor het succes waarop de onderneming verder kan bouwen. Het doel van de gewenste 30 vestigingen blijft zo niet langer een droom, maar wordt steeds meer een haalbare onderneming.

Volledige inrichting

Alkon nam de volledige inrichting van de nieuwe vestiging ter hand. Het handhaven van de strakke planning vormde voor ons géén enkel probleem. Alkon beschikt over alle disciplines en machines om aan de wensen van de architect en de klant de juiste invulling te geven. Wij hoeven daarom geen beroep te doen op derden. Onze installateurs verzorgden het lassen van de metalen bar en entrée en het smeden en plaatsen van de metalen trappen. Ook de parketvloer en andere vloeren werden door onze specialisten gelegd nadat een ander team van Alkon de plaatsing van de wanden en plafonds had verzorgd en het volledige restaurant had geschilderd. Door het buitenterras in cortenstaal af te werken kreeg deze dezelfde stijl en sfeer als de binnenzijde van de vestiging.

Alkon had continue 8 werknemers van verschillende disciplines op de locatie aan het werk. Dit droeg bij aan het succes. Omdat de teams elkaar kennen en complementair zijn aan elkaars’ disciplines, konden ze snel werken en zaken goed op elkaar afstemmen. Bij de realisatie van de Ellis Gourmet Burger vestiging in Breda was dit al dé succesformule gebleken. Ook die vestiging werd door Alkon binnen 3 maanden gerealiseerd.

Basis voor succes

De combinatie Alkon en Ellis Gourmet Burger heeft zich dus inmiddels zowel in Nederland als België bewezen. De Ellis vestiging in Antwerpen is de negende vestiging in België. Ook liefhebbers van gourmet hamburgers in Nederland en Frankrijk kunnen in eigen land op verschillende plaatsen terecht. Ellis Gourmet Burger blijft echter van zins om het aantal vestigingen te laten toenemen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat u onze specialisten ook in de toekomst aan zult treffen in de beoogde nieuwe vestigingen van de hamburgerketen. Op die manier stapelt Alkon mee aan het succes van Ellis Gourmet Burger!

 

 

 

 

 

Ellis Gourmet Burger | Leopold De Waelplaats 2 | 2000 Antwerpen

ARCHITEXTUUR | Komvest 41 | 8000 Brugge

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen