Alkon stapelt mee aan succes van Ellis Gourmet Burger

Antwerpse vestiging volledig ingericht door Alkon

Gestimuleerd door de populariteit van haar hamburgers besloot Ellis Gourmet Burger om ook in Antwerpen een vestiging te openen. De tijdsfactor was essentieel want de Antwerpenaren stonden te trappelen om het nieuwe concept. De vaklui van Alkon klaarde de klus binnen 12 weken.

In de visie van Ellis Gourmet Burger is de hamburger niet de snelle hap, maar is het een volledig diner dat het waard is om genuttigd te worden in een plezante omgeving. Ellis Gourmet Burger onderscheidt zich dus van de standaard snack restaurant. Het management is zich er terdege van bewust dat ook de inrichting van hun restaurant een belangrijke rol speelt in de ervaring die hun gasten beleven. Het eten van een hamburger bij Ellis Gourmet Burger moet meer een moment van rust of ‘avondje uit’ zijn dan het snel nuttigen van een snack. Bezoekers moeten de kans krijgen om zich te ontspannen, te genieten en in staat zijn om de verschillende smaken en gevoelens die hun hamburger oproept, te kunnen waarderen. Om hier ook een invulling in Antwerpen aan te kunnen geven, heeft Ellis voor een pand aan de Leopold De Waelplaats gekozen als locatie voor haar nieuwste vestiging.  

Herkenbare vriendelijkheid

Voor de inrichting van die nieuwe vestiging koos architectenbureau ARCHITEXTUUR voor een combinatie van hout, metaal, wit marmer, messing en cortenstaal. Deze staalsoort is vooral bekend om z’n roestkleurige uitstraling. De eigenschappen en kleuren van de afzonderlijke materialen versterkt elkaars krachten. Ook maken deze het mogelijk de karakteristieke sfeer en huisstijl van Ellis Gourmet Burger gestalte te geven. Ze sluiten naadloos aan op de harmonieuze kleurencombinatie walnoot bruin en country beige die voor Ellis leidend is. Het walnootbruin is een zachte, warme kleur die een natuurlijke uitstraling heeft. Het geeft het gevoel van veiligheid, stabiliteit, duurzaamheid en comfort en helpt mensen te ontspannen. Dankzij de keuze van country beige voor de wanden oogt het restaurant ruim qua opzet. Het zorgt er tevens voor dat dat inrichtingselementen zoals schilderijen, wandtekeningen of spreuken beter tot uiting komen.  

Ultieme combinatie

Gasten van Ellis Gourmet Burger ervaren het restaurant als een aangename plek. Het nodigt hen uit plaats te nemen om, vervolgens, ontspannen te genieten van hun maaltijd en gezelschap. Dat is precies het gevoel waarvan Ellis wil dat hun gasten dat met het merk associëren. Bovendien stelt de subtiele uitstraling de hamburger van Ellis Gourmet Burger centraal. Op die manier blijft hun kenmerkend product leidend voor het succes waarop de onderneming verder kan bouwen. Het doel van de gewenste 30 vestigingen blijft zo niet langer een droom, maar wordt steeds meer een haalbare onderneming.

Volledige inrichting

Alkon nam de volledige inrichting van de nieuwe vestiging ter hand. Het handhaven van de strakke planning vormde voor ons géén enkel probleem. Alkon beschikt over alle disciplines en machines om aan de wensen van de architect en de klant de juiste invulling te geven. Wij hoeven daarom geen beroep te doen op derden. Onze installateurs verzorgden het lassen van de metalen bar en entrée en het smeden en plaatsen van de metalen trappen. Ook de parketvloer en andere vloeren werden door onze specialisten gelegd nadat een ander team van Alkon de plaatsing van de wanden en plafonds had verzorgd en het volledige restaurant had geschilderd. Door het buitenterras in cortenstaal af te werken kreeg deze dezelfde stijl en sfeer als de binnenzijde van de vestiging.

Alkon had continue 8 werknemers van verschillende disciplines op de locatie aan het werk. Dit droeg bij aan het succes. Omdat de teams elkaar kennen en complementair zijn aan elkaars’ disciplines, konden ze snel werken en zaken goed op elkaar afstemmen. Bij de realisatie van de Ellis Gourmet Burger vestiging in Breda was dit al dé succesformule gebleken. Ook die vestiging werd door Alkon binnen 3 maanden gerealiseerd.

Basis voor succes

De combinatie Alkon en Ellis Gourmet Burger heeft zich dus inmiddels zowel in Nederland als België bewezen. De Ellis vestiging in Antwerpen is de negende vestiging in België. Ook liefhebbers van gourmet hamburgers in Nederland en Frankrijk kunnen in eigen land op verschillende plaatsen terecht. Ellis Gourmet Burger blijft echter van zins om het aantal vestigingen te laten toenemen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat u onze specialisten ook in de toekomst aan zult treffen in de beoogde nieuwe vestigingen van de hamburgerketen. Op die manier stapelt Alkon mee aan het succes van Ellis Gourmet Burger!

 

 

 

 

 

Ellis Gourmet Burger | Leopold De Waelplaats 2 | 2000 Antwerpen

ARCHITEXTUUR | Komvest 41 | 8000 Brugge

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen