Alkon laat DSM Keukens stralen

Nieuwe tegelvloer biedt DSM Keukens basis om op voort te bouwen

Om hun 96 jarig bestaan meer glans te geven besloot DSM Keukens de vloer van haar nieuwste vestiging in Roeselare op te waarderen. Het was aan de vloer- en wandbetegeling vakmannen van Alkon om de nieuwe tegelvloer te leggen. Door dit snel en vakkundig te doen heeft DSM Keukens nu alle tijd om haar grandioze opening goed voor te bereiden.

Als grootste aanbieder van keukens in België behoeft DSM Keukens nauwelijks enige introductie. Nog niet zo lang geleden was de Vlaamse zangeres Natalia het gezicht voor dit bedrijf. De firma is de afgelopen jaren gegroeid tot 12 vestigingen door heel het land. Sinds 2002 leggen zij zich helemaal toe op de verkoop van kwaliteitsvolle keukens. Nagenoeg elke vestiging die sindsdien is geopend verkreeg de eer zich ‘de grootste toonzaal van België’ te mogen noemen.

Om haar 96e verjaardag in stijl te vieren, werd besloten de vestiging in Roeselare van een nieuwe vloer te voorzien. DSM Keukens tilde bij haar keuze voor een partner zwaar aan zaken zoals ‘maatwerk’, ‘vakmanschap’ en ‘kwaliteit met zorg’. Dat zijn de belangrijke kernwaarden voor DSM Keukens. De keus viel op Alkon, en dat is niet verwonderlijk.

Korte tijd

Leveranciers van inrichtingscomponenten zoals slaapkamers, badkamers of keukens, hebben een bijzonder nipte tijdsspanne waarin hun toonzaal kan worden aangepast. De vraag naar nieuwe keukens blijft gedurende het hele jaar door hoog. Met het oog op de geplande opening zou de nieuwe vloer ruim voor november moeten worden opgeleverd. Dat zou DSM Keukens voldoende tijd geven om de toonzaal opnieuw in te richten. Voor Alkon betekende dat, dat ze kort na de zomer zouden moeten beginnen. Eerder was niet mogelijk omdat de zomerperiode een belangrijke verkoopperiode is voor DSM Keukens.

Om de tijdsdruk te kunnen respecteren koos Alkon er voor om 8 vakmannen in te zetten. Zodoende werd de 1.600m2 metende toonzaal binnen één week opnieuw betegeld. De nieuwe tegels hebben een afmeting van 0,36m2 per stuk. Nadat de Alkon tegelaars de vloer helemaal hadden voorbereid (geëgaliseerd), konden zij zo snel zo’n 4.500 nieuwe tegels leggen.

Exclusieve tegels

DSM Keukens koos ook voor een unieke, keramische tegel die Alkon als enige kan bieden. Het was een keuze op voorspraak van de diverse DSM Keukens consulenten. Volgens zijn de gelegde tegels de juiste keuze om de warmte van een Belgisch familiebedrijf die uiterst degelijke Duitse kwaliteit aan keukens biedt, te complementeren. De tegel dat het gangpad vormt heeft de uitstraling van gemarmerd natuursteen maar is minder gevoelig dan het gemetamorfoseerd kalksteen. Zodoende kan de vloer van DSM Keukens in Roeselare de vele bezoekers die de toonzaal dagelijks trekt prima aan zonder dat het z’n uitstraling verliest. De overige tegels zijn afgewerkt met een speciale glans. Die zorgt ervoor dat elke getoonde keuken er uit springt en helemaal tot z’n recht komt. De vloer draagt dus bij in de uitstraling van de DSM Keukens vestiging maar zorgt er, dankzij haar bescheidenheid, tevens voor dat de getoonde keukens het punt van aandacht blijven.

Belangrijke herinrichting

De herinrichting van de vestiging in Roeselare is erg belangrijk voor DSM Keukens. Het betreft hier de vestiging in de woonplaats van de familie achter DSM Keukens. Koen en Fabienne De Schepper-Martens en Wouter en Sofie Blanchaert- De Schepper zijn de vierde generatie binnen dit familiebedrijf die leiding geven aan DSM Keukens. Voor hen is de publieke heropening op 5 november een belangrijk moment. Vanaf dan is de DSM Keukens vestiging in Roeselare hun nieuwste en modernste showroom van de Benelux. Bezoekers zullen er zo’n 65 splinternieuwe keukens kunnen vinden. Ook kan men er vanaf dat moment terecht om de nieuwste keukentrends te bekijken. De nieuwe tegelvloer die Alkon heeft gelegd met haar unieke Alkon tegels, luidt straks voor DSM Keukens dus een nieuw tijdperk in. Het geeft DSM Keukens in Roeselare voldoende basis om haar toekomst op uit te bouwen. De familie heeft alle redenen om de stijgende lijn te blijven doortrekken. De volgende generatie staat inmiddels al te trappelen, alhoewel dat bovenal vanwege de jeugdige leeftijd is.

Of het nu gaat om trappelende enthousiastelingen, of de vele tientallen bezoekers die dagelijks de DSM Keukens vestiging in Roeselare betreden: de door Alkon gelegde tegelvloer bij DSM Keukens in Roeselare maakt alles mogelijk.

DSM Keukens Roeselare | Brugsesteenweg 310 | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen