Hoogwaardige afwerking draagt bij aan hygiëne

Wanneer hygiëne bijzonder belangrijk is, dan heeft het zorgvuldig kiezen van de materialen waarmee de plek wordt ingericht, de hoogste prioriteit. Een zorgvuldige keuze van materiaal alleen is echter onvoldoende. Het eindresultaat valt of staat met de kwaliteit van de plaatsing. Om die reden heeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare het tegelwerk aan Alkon toevertrouwd.

Alkon wordt geroemd om haar flexibiliteit en hoogwaardige afwerking. Zeker wanneer het gaat om het plaatsen van tegelwerk. Jaarlijks plaatst Alkon meer dan 40.000 m2 aan vloer -en wandtegels. Dat zijn maar liefst 8 voetbalvelden. Alkon mag zich daarom oprecht één van de meest gespecialiseerde spelers op de West-Vlaamse markt noemen.

Alpha Pharma in Roeselare koos voor tegels van keramisch materiaal. Die hebben als voordeel dat ze bijzonder slijtvast, hittebestendig en niet elektrisch of thermisch geladen zijn. Ook zijn keramische tegels eenvoudig schoon te houden. Dat is belangrijk voor een omgeving waar hygiëne essentieel is voor een goede bedrijfsvoering.

Naadloos en probleemloos

De vloer en wanden van de Alpha Pharma vestiging in Roeselare zijn betegeld met zowel grijze keramische tegels, als tegels met parketmotief. Alle tegels zijn naadloos geplaatst. Om krimpen en uitzetten van de tegels mogelijk te maken, zijn zogenaamde dilatatievoegen geplaatst. Dat draagt bij in de properheid van de zaak.

Op advies van de interieurarchitect zijn de tegels met parketmotief, die in het consultatie deel van de apotheek zijn gelegd, in visgraat patroon geplaatst. Het patroon en de uitstraling van deze tegel dragen bij aan een comfortabele en warme sfeer die gewenst is in dit deel van de zaak. Voor Alkon betekende die instructie extra nadruk op de nauwkeurigheid van de plaatsing.

De tegels dienen nauwkeurig op elkaar aan te sluiten om zo het motief volledig tot z’n recht te laten komen. Ook was het belangrijk de tegels op de juiste manier te knippen zodat ze naadloos zouden aansluiten op de wanden. Dergelijk precisiewerk is waar Alkon voor staat en om dit te bereiken legde Alkon onder de tegels een zogenaamde Omnicol ontkoppelingsmat.

Oog voor detail

Behalve de vloer heeft Alkon ook de wanden en toonbank betegeld. Op de wanden van het houten frame van de toonbank heeft Alkon eerst een cement mat en Omnicolmat aangebracht voordat de tegels werden geplaatst. Deze matten dragen bij in de afwerking. Ook wordt zo voorkomen dat de tegels kunnen gaan scheuren.

Naast de vloer in de zaak, werd Alkon ook gevraagd de vloer buiten de zaak te verzorgen. Die ligt onder een helling en moet bestand zijn tegen de weersinvloeden waar het dag in, dag uit mee te maken heeft. Een speciale hoogwaardige flexilijm houdt de tegels op hun plaats. De lijm is bestand tegen het vocht, de koude wintertemperaturen en warme zomertemperaturen die kenmerkend zijn voor ons klimaat.

De combinatie van keramische tegels in het grijs en tegels met een houtmotief, geeft de Alpha Pharma vestiging in Roeselare een steriele en warme uitstraling. Wie hier binnenstapt voelt zich al meteen een stuk beter. Ook werkt de nauwkeurige wijze waarop Alkon de tegels heeft geplaatst, de hygiëne in de hand. Het resultaat van de werkzaamheden in de Alpha Pharma vestiging in Roeselare laat zich het beste omschrijven als ‘een gezond resultaat’.

Alpha Pharma Roeselare | Oekensestraat 140 B | 8800 Roeselare

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Jochen Gielen