Een duidelijk beeld van kwaliteit

Passanten van een bouwwerf kunnen voortaan in één oogopslag zien of er geïnvesteerd wordt in een nieuwe toekomst. Speciale Alkon werfdoeken, werfborden en nieuwe transportbussen maken meteen duidelijk dat op de betreffende locatie hard gewerkt wordt aan de oplevering van kwaliteitswerk.

De nieuwe Mercedes Sprinter bussen zullen voortaan niemand meer ontgaan. Alkon heeft speciaal voor de verhoogde versie gekozen zodat er meer materiaal en gereedschap kan worden vervoerd. De investering in de nieuwe bussen was noodzakelijk omdat Alkon in toenemende mate ook projecten verzorgd die ver uit de buurt van Roeselare liggen.

De keuze voor dit type bus is niet toevallig. Mercedes Benz omschrijft zelf de Sprinter als een ‘sterke presteerder’ en ‘een werkpaard’. Dat zijn typeringen die ook op Alkon van toepassing zijn. Bovendien heeft Alkon goede ervaringen met de andere Mercedes voertuigen die wij hebben.

Behalve de extra ruimte achterin bieden de nieuwe bussen tevens goed comfort voor onze medewerkers. Daardoor zijn ze in staat beter te werken en zijn wij er gerust op dat ze veilig reizen. Ook zijn deze bussen schoon voor het milieu. De Sprinter van Mercedes Benz is één van de milieuvriendelijkste voertuigen in z’n klasse. Met deze keuze bouwt Alkon dus niet alleen op locatie maar bouwt het ook aan een schone toekomst.

Het ware gezicht

Naast een aantal nieuwe bussen heeft Alkon ook een aantal werfdoeken aangeschaft. Een vrolijke smiley toont aan dat er positieve ontwikkelingen plaatsvinden op de betreffende locatie. Zowel de eigenaren als passanten mogen zich dus verheugen op de oplevering die op termijn zal plaatsvinden.

De doeken meten ruim één bij drie meter en zullen worden opgehangen bij de grotere projecten.

Omdat wij ook kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten doen hebben we voor de kleinere projecten speciale werfborden aangeschaft. Net als de werfdoeken en de bussen zijn ook de werfborden uitgevoerd in de herkenbare Alkon huisstijl. De borden worden nabij de ruimtes geplaatst waar wordt gewerkt. Zo is het dus in één oogopslag duidelijk dat medewerkers van Alkon op de betreffende locatie bezig zijn.

Waard om gezien te worden

Wie Alkon als partner kiest voor het uitvoeren van een verbouwing of bouwproject, kiest dus bewust voor ‘kwaliteit’. Wij vinden dat die keuze gezien mag worden, ook wanneer de werkzaamheden niet altijd direct zichtbaar zijn. Wij tillen niet alleen zwaar aan een goede afwerking van de werkzaamheden, maar ook aan de goede afwerking van onze werkplek.

Door onze aanwezigheid duidelijk kenbaar te maken, nemen wij ook onze verantwoordelijkheid. Voor ons zijn deze werfdoeken en werfborden een manier om ons te profileren in plaats van iets waarachter wij ons kunnen verschuilen.

Met een gezonde groei van onze opdrachtenportefeuille is het dus aannemelijk dat u ons voortaan overal ziet. Dat is een goed teken omdat overal waar wij werken, gewerkt wordt aan ‘verbetering’. U kunt er dus op rekenen dat de betreffende werf op termijn een verrijking zal zijn voor de omgeving.

One Visual Voice | Tekst: Guy Oldenkotte | Fotografie: Maja Konopka

“Beeld & Kwaliteit”